Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-16 20:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/lisebergs-svar-pa-restriktionerna-oppnar-promenadpark/

Sverige

Lisebergs svar på restriktionerna – öppnar promenadpark

Nöjesparken Liseberg.
Nöjesparken Liseberg. Foto: Adam Ihse / TT

Folkhälsomyndighetens gästrestriktioner slår hårt mot Liseberg. För att kompensera för bortfallet och ge fler chansen att besöka parken vill man även öppna som ”promenadpark” utanför de ordinarie öppettiderna.

– Vi vet att många av våra gäster går på Liseberg bara för att njuta av miljön. Med promenadparken hoppas vi kunna möta deras behov också, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Det ska vara gratis att besöka nöjesparken utanför de ordinarie öppningstiderna för att promenera, fika och leka på lekplatserna.

Enligt ett pressmeddelande från Liseberg är det ett sätt att göra det möjligt för fler att besöka parken när antalet besökare till den ordinarie verksamheten är begränsat.

Bakgrunden är Folkhälsomyndighetens krav på en gäst per 20 kvadratmeter, vilket enligt Liseberg innebär runt 5.000 besökare i parken samtidigt – ungefär en femtedel av vad parken brukar ta emot en vanlig sommardag.

– Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg i pressmeddelandet.

För att åka attraktionerna, senare på dagen, måste besökare förboka online för att undvika trängsel i entréerna.

Förhoppningen är att kunna öppna i maj, förutsatt att den nya förordningen om återöppnandet av nöjesparker träder i kraft senast 3 maj.

Läs mer: Lisebergsanställda kan få sänkta löner

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt