Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 12:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/live-stefan-lofven-tackas-av-som-partiledare/

SVERIGE

Leif GW Persson vid Löfvens avtackning: ”Långt ifrån dum i huvudet”

Bild 1 av 4 Stefan Löfven tackades under lördagen av som Socialdemokraternas partiledare, en post han suttit på sedan januari 2012.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 4 Lars Winnerbäck avslutade kavalkaden av hälsningar genom att efter sitt videklipp själv dyka upp på scenen och framföra ett par låtar.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 4 I sitt tal sade Stefan Löfven att det känns tryggt att lämna över till Magdalena Andersson, ”den bästa partiordförande man kan tänka sig”.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 4 Även Lena Rådström Baastad tackades av som Socialdemokraternas partisekreterare, en post som Tobias Baudin nu tar över.
Foto: Alexander Mahmoud

Efterträdaren Magdalena Andersson, artisten Jason ”Timbuktu” Diakité och Leif GW Persson var några av dem som stod för avskedsorden när Stefan Löfven avtackades som partiledare i dag.

I sitt tal blickade Löfven både bakåt och framåt.

– Jag lovar att jag kommer ta kampen för alla människors lika värde så länge jag lever, sa han.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.