Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-28 00:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/livstids-fangelse-for-mord-i-varmland/

SVERIGE

Livstids fängelse för mord i Värmland

En 36-årig man döms till livstids fängelse för att han knivmördade en jämnårig man i Skoghall, söder om Karlstad, i juni.

TT Text

Mordoffret och 36-åringen var bekanta, men umgicks inte. När 36-åringen ändå hälsade på hos sin bekant gick något fel. Även mordoffrets pappa blev attackerad.

Den nu dömde mannen har haft svårt att förklara sitt agerande, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Han hade mått psykiskt dåligt en tid, och känt att han ”ville döda”. När han nu kände sig nonchalerad av sin bekant, brusade han upp.

36-åringen greps på platsen. Han erkände vad han gjort, men nekar till att ha haft för avsikt att döda.

Åklagaren yrkade på livstids fängelse, eftersom mordet var utdraget, besinningslöst och brutalt.

36-åringen ska betala 190 000 kronor i skadestånd till den döde mannens pappa, som han också försökte mörda, enligt domen i Värmlands tingsrätt.

Ämnen i artikeln

Värmland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt