Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 20:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/lofven-kan-bli-ny-s-topp-i-europa/

SVERIGE

Löfven kan bli ny S-topp i Europa

Stefan Löfven.
Foto: Alexander Mahmoud

Förre statsminister Stefan Löfven (S) är på väg att bli utsedd till ledare för den samlade europeiska socialdemokratin.

TT Text

Löfven är enda kandidat till posten som ny partiordförande för paraplyorganisationen PES (Europeiska socialdemokratiska partiet) efter avgående bulgaren Sergej Stanisjev.

”Stefan var kraften bakom det sociala toppmötet i Göteborg då den europeiska pelaren för sociala rättigheter fastslogs – ett avgörande steg framåt för ett socialt Europa. Jag vet att han kommer att ta med sig samma ledarskap och visioner till de historiska utmaningar som Europa står inför i dag”, säger Stanisjev i ett pressmeddelande.

Löfvens kandidatur kommer nu att föras fram till kommande PES-kongress i Berlin den 14-15 oktober, då ledamöterna formellt ska välja ny ordförande.

PES samlar totalt 33 socialdemokratiska partier inom EU, samt tolv associerade medlemmar och tolv med observatörsstatus från länder utanför unionen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt