Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 14:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/lunds-kommunhus-utrymt-nationella-bombskyddet-pa-plats/

SVERIGE

Lunds kommunhus utrymt – nationella bombskyddet sköt sönder misstänkt föremål

Lunds kommunhus har utrymts och spärrats av. Arkivbild.
Lunds kommunhus har utrymts och spärrats av. Arkivbild. Foto: Henrik Isaksson/TT

Nationella bombskyddet har skjutit sönder ett misstänkt farligt föremål utanför Lunds kommunhus på torsdagseftermiddagen.

– Bedömningen är att det är ofarligt. Vi har hävt avspärrningarna, säger Evelina Olsson, polisens presstalesperson.

Polis och räddningstjänst larmades strax efter klockan 15 till Lunds kommunhus efter att personal hittat ett misstänkt farligt föremål på platsen.

– Vi väljer att jobba enligt den rutin som finns, att utrymma lokalerna och spärra av, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Vad det är för typ av föremål som hittats vill polisen inte gå in på. Räddningstjänst, polis och nationella bombskyddet kallades till platsen.

Strax innan 17-tiden valde bombskyddet att skjuta sönder föremålet, som efter analys senare visade sig vara ofarligt.

Avspärrningarna hävdes därefter. Polisen är däremot kvar på platsen för att hålla förhör. Hittills saknar ärendet brottsrubricering.

Ämnen i artikeln

Skåne
Lund
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt