Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 20:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/lurade-aldre-man-att-skanka-bort-sin-lagenhet-tre-doms/

SVERIGE

Lurade äldre man att skänka bort sin lägenhet – tre döms

Tre bröder döms för att ha lurat en 82-årig man att ge bort sin bostad i Malmö. Alla tre döms till fängelse i tre år för grovt bedrägeri, rapporterar flera medier.

TT Text

Historien började med att mannen anlitade brödernas städfirma för att tömma skräp från lägenheten. Det slutade med att han hade undertecknat ett gåvobrev om att skänka bostaden till en av bröderna.

Helt frivilligt, enligt bröderna. Men det är en förklaring som tingsrätten beskriver som ”rena efterhandskonstruktioner”.

I domen skriver Malmö tingsrätt att det är otänkbart att mannen skulle skänka bort sin bostad till en för honom okänd person.

82-åringen, som avled tidigare i år, hade bott i lägenheten sedan 1958. Den var värderad till drygt två miljoner kronor.

Ämnen i artikeln

Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt