Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-07 05:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/m-i-stockholm-kritiskt-mot-rodgron-trafikpolitik-stoppa-klimatforandringar-inte-bilarna/

SVERIGE

M i Stockholm kritiskt mot rödgrön trafikpolitik: ”Stoppa klimatförändringar – inte bilarna”

Moderaterna tar höjd för de tuffa tiderna i budgeten, enligt Christopher Fjellner.
Foto: Lisa Mattisson

Den rödgröna budgeten är en kamp mot bilarna, enligt Moderaterna i Stockholms stadshus. I det egna budgetförslaget prioriterar partiet andra klimatåtgärder framför satsningar på fotgängare cyklister och kollektivtrafik.

– Vänsterstyret vill sätta dit bilen och jävlas med stockholmarna. Vi vill stoppa klimatförändringar – inte bilarna. Att stänga av Sveavägen innebär bara att bilarna flyttar till andra gator, säger oppositionsborgarrådet Dennis Wedin (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.