Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 00:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/magdalena-andersson-kristersson-gar-i-sds-koppel/

SVENSK POLITIK

Magdalena Andersson: Kristersson går i SD:s koppel

12 min. Hon har lett Sverige genom pandemi, Ukrainakrig, misstroendeomröstningar och Natoprocess. Och förtroendet för Sveriges första kvinnliga statsminister har varit rekordhögt. Ändå släcks lampan för Socialdemokraterna efter åtta år vid makten. Vad var det som hände?

Avgående statsminister Magdalena Andersson utesluter inte att försöka stoppa delar av den nya regeringens budget, trots att hon själv varit kritisk mot den metoden. Samtidigt lovar hon en hård granskning av det nya regeringsunderlaget.

– När Ulf Kristersson är statsminister är det Sverigedemokraterna som kommer att hålla i kopplet, säger Magdalena Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.