Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-01 17:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/malmo-stad-aven-som-barnfamilj-har-man-ansvar-att-bidra-till-att-losa-sin-situation/

SVERIGE

Malmö stad: ”Även som barnfamilj har man ansvar att bidra till att lösa sin situation”

Att det finns barn inblandade innebär inte automatiskt att socialtjänsten hjälper till med boende, säger
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett hundratal papperslösa får i dag någon form av stöd av socialtjänsten i Malmö. Men sex av dem, en fyrabarnsfamilj vars yngsta barn är fyra år som DN rapporterat om, lever som hemlösa och söker varje kväll sovplats på ett härbärge.
– Meningen är inte att socialtjänsten ska bistå med den här typen av lösningar under längre tid, säger Rikard Vroland på arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Malmö stad.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.