Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-23 17:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/man-begars-haktad-kvinna-fortsatt-forsvunnen/

SVERIGE

Försvunnen kvinna söks i rekreationsområde – misstänkt man häktad

Ett stort område i naturområdet Käglinge utanför Malmö är avspärrat i sökandet efter den försvunna kvinnan.
Ett stort område i naturområdet Käglinge utanför Malmö är avspärrat i sökandet efter den försvunna kvinnan. Foto: Anders Hansson

En man i 50-årsåldern häktades på tisdagen för att ha kidnappat en kvinna i 30-årsåldern som tidigare anmält mannen för brott. Samtidigt sökte polisen efter den försvunna kvinnan i ett naturområde strax utanför Malmö.

Under tisdagen fortsatte polisen sitt sökande efter den försvunna kvinnan i Käglinge rekreationsområde i utkanten av Malmö. Vid 15-tiden meddelade Malmö tingsrätt att den man som misstänks ligga bakom hennes försvinnande har häktats, på sannolika skäl misstänkt för människorov. Mannen nekar till brott.

– Jag kan inte kommentera någonting i utredningen. Det är förundersökningssekretess som gäller, säger kammaråklagare Lena Körner.

– Det är allvarligt brott. Jag kan inte gå in och berätta detaljer på något sätt utan det har varit stängda dörrar under förhandlingen och det finns anledning till det.

Under tisdagsförmiddagen cirkulerade en polishelikopter med värmekameror över ett stort område utanför stadsdelen Oxie. Sökningarna koncentrerades till en insynsskyddad damm på en golfbana där dykare söker efter kvinnan under dagen.

Observationer som gjorts ska ligga bakom att sökandet under de senaste dagarna har koncentrerats till rekreationsområdet.

Under eftermiddagen avslutades polisens sökinsats enligt lag om skydd mot olyckor, LSO, eftersom de största delarna av området anses vara genomsökta utan att kvinnan hittats.

Men sökinsatserna fortsätter, om än med ett minskat antal poliser på plats, i delar av området.

– Vi kommer fortsatt att vara i Oxie och söka efter kvinnan på specifika platser i dag och i kväll, och kanske vidare under morgondagen. Det är just de specifika platserna vi inte är klara med, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Kvinnan anmäldes försvunnen sent i fredags kväll. Kort därefter greps en man misstänkt för människorov. Under tisdagsförmiddagen begärdes han häktad. Samtidigt fortsätter polisens sökinsatser.
Kvinnan anmäldes försvunnen sent i fredags kväll. Kort därefter greps en man misstänkt för människorov. Under tisdagsförmiddagen begärdes han häktad. Samtidigt fortsätter polisens sökinsatser. Foto: Anders Hansson

Mannen, som tidigare haft en relation med den försvunna kvinnan, greps vid tvåtiden natten mot lördagen efter att polisen larmats om att hon var försvunnen. Polisen kontrollerade då hennes bostad, som var tom.

Polisen har uppgett att man har information som tyder på att mannen varit inblandad i hennes försvinnande. Han var redan föremål för en polisutredning och kallades tidigare i september till förhör, misstänkt för misshandel, skadegörelse och olaga hot under perioden 2016-2021. På tisdagsmorgonen begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov och senare på dagen beslutade tingsrätten att häkta honom.

Bild 1 av 2 Sökningarna efter den försvunna kvinnan i Malmö fortsätter i ett naturområde i stadens utkanter.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 2
Foto: Anders Hansson

Kvinnan hade nyligen ansökt om att mannen skulle få kontaktförbud gentemot henne, men ansökan avslogs för två veckor sedan. I beslutet hänvisades till att mannen inte tidigare dömts för brott mot närstående och att den pågående utredningen för närvarande inte gav tillräckligt stöd för ansökan.

Den häktade mannen nekar till brott.

– Min huvudman förnekar den brottsmisstanke som riktas mot honom. Mer än så kan jag för närvarande inte säga, eftersom förhandlingen hölls bakom stängda dörrar och det råder förundersökningssekretess, säger Carl Hofvendahl, mannens advokat.

Läs mer:

Polis fortsätter söka efter försvunnen kvinna

Ämnen i artikeln

Skåne
Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt