Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-03 22:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/man-dodshotade-polischef-doms-till-fangelse/

Sverige

Man dödshotade polischef – döms till fängelse

Göteborgs polischef Erik Nord.
Göteborgs polischef Erik Nord. Foto: Tomas Ohlsson

En man i 25-årsåldern hotade i höstas att mörda Göteborgs polischef Erik Nord. Nu döms han av Göteborgs tingsrätt till tio månaders fängelse, skriver Göteborgs-Posten.

TT Text

Domen omfattar tre fall av grovt olaga hot, sedan han förutom hotet mot polischefen också hotat att spränga två polisstationer i Göteborg i luften.

Mannen döms också för ett barnpornografibrott.

Mannen var tidigare dömd till rättspsykiatrisk vård efter tidigare brott, bland annat anlagda bränder och hot mot en åklagare, men han avvek vid en permission i början av oktober.

25-åringen anses i dagsläget inte vara allvarligt psykiskt sjuk och därmed finns det inte några hinder för att han döms till fängelse.

Läs mer: Man gripen för allvarligt hot mot polisen i Göteborg

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt