Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-29 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/man-gripen-for-mord-pa-frisersalong/

SVERIGE

Man gripen för mord på frisersalong i Göteborg

Den nionde juli förra sommaren sköts en man till döds inne på frisersalongen i Högsbo. Den misstänkte mördaren har varit på fri fot fram tills nu.
Den nionde juli förra sommaren sköts en man till döds inne på frisersalongen i Högsbo. Den misstänkte mördaren har varit på fri fot fram tills nu. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Polisen har gripit en man i 20-årsåldern misstänkt för mord på en frisersalong på Marklandsgatan i Göteborg i juli förra året.

Den misstänkte mannen har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord och grovt vapenbrott.

En annan person sitter sedan tidigare häktad för inblandning i samma brott.

Skjutningen skedde mitt på dagen den 9 juli 2021 och föranledde en stor polisinsats. Det finns övervakningsbilder från salongen där två män ses gå fram till mordoffret och skjuta honom.

Polisen fortsätter nu med det omfattande utredningsarbetet och vill inte ge fler kommentarer.

– Nej, det är ett ärende som rör mord och det är viktigt med förundersökningssekretessen, säger presstalespersonen Hans-Jörgen Ostler.

Var greps mannen?

– Jag har ingen information att dela kring det i nuläget.

När greps han?

– Under dagen.

Söker ni fortfarande fler inblandade?

– Det är inget jag kan gå ut med i nuläget.

Läs fler nyheter från Göteborg här

Ämnen i artikeln

Göteborg
Polisen
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt