Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-25 03:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/man-hittad-skottskadad-i-uppsala-stort-polispadrag/

SVERIGE

Man sköts till döds i Uppsala – två gripna

Polisen på plats i Gottsunda.
Polisen på plats i Gottsunda. Foto: Staffan Claesson/TT

Polisen utreder ett mord i stadsdelen Gottsunda i Uppsala efter att en man hittats skottskadad i en bostad vid 13-tiden på onsdagen. Mannen avled senare under kvällen.

Två personer har frihetsberövats i ärendet.

Klockan 13.10 på onsdagen larmades polisen i Uppsala till en lägenhet i stadsdelen Gottsunda. På plats kunde patrullen konstatera att ett grovt våldsbrott inträffat.

– I bostaden anträffar patrullen en skottskadad man, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Lägenheten spärrades av och kriminaltekniker undersökte under onsdagen bostaden.

– Platsen där vi hittar mannen kan också vara brottsplatsen. Men det vet vi inte helt säkert.

Polisen har under dagen hållit förhör med vittnen och sökt i genom området med hundpatrull. Strax efter 17-tiden greps två personer misstänkta för inblandning i brottet, skriver polisen på sin hemsida.

– I nuläget kan jag bara säga att det är två personer. Vi är förtegna eftersom fler frihetsberövandet kan ske och utredarna inte vill äventyra dessa genom att gå ut med detaljer.

Gottsunda klassas av polisen som ett särskilt utsatt område, och Jonas Eronen säger att myndigheten tidigare arbetat med gängproblematik i stadsdelen.

– Men det är för tidigt att säga huruvida den här händelsen har kopplingar till den miljön, säger han.

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt