Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 04:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/man-skjuten-i-benet-i-boras/

Sverige

Fyra gripna efter skottlossning i Borås

En man i 25-årsåldern har blivit skjuten i benet av en maskerad man i centrala Borås, bara några kvarter från polishuset. Skadeläget är ännu oklart, men han kunde höras av polis innan han fördes till sjukhus.

TT Text

Larmet kom vid halv fem på fredagseftermiddagen. Drygt en timme senare greps fyra män misstänkta för inblandning i brottet, som av polisen rubriceras som försök till mord.

– Alla de här fyra är gripna i nuläget. Sedan får utredningen visa vad var och en eventuellt har gjort, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

De fyra männen i 20–30-årsåldern hittades i en bil i ett parkeringsgarage i centrala Borås.

– Det är efter spaning från polisens sida. Men vi fick en del bra vittnesuppgifter initialt med signalement och flyktväg. Det ena har gett det andra och lett fram till att de här blev misstänkta, säger Peter Adlersson.

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Även bilen som de misstänkta hittades i har beslagtagits och ska undersökas.

Ämnen i artikeln

Borås
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt