Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-29 09:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/man-skjuten-i-kristianstad/

SVERIGE

Man död efter skjutning i Kristianstad

Polis på plats efter skjutningen i Kristianstad.
Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 20-årsåldern har skjutits ihjäl i stadsdelen Gamlegården i norra Kristianstad. Hylsor har hittats på platsen, men ingen har gripits.

Polisen fick in flera samtal om att skott avlossats strax efter klockan 23 på torsdagskvällen. En skadad person hittades på gatan.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus. Vid klockan 01 natten till fredag bekräftade polisen att mannen var död.

– Mannen är i 20-årsåldern och har avlidit till följd av skadorna han fick, säger Mikael Lind, vakthavande befäl på polisen i region syd.

Bild 1 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 2 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT
Bild 3 av 3
Foto: Johan Nilsson/TT

Mannens identitet är känd och hans anhöriga är underrättade. Ingen är gripen, meddelade polisen under fredagsmorgonen.

– Vi rubricerar händelsen som mord, säger Filip Annas, presstalesperson vid Skånepolisen.

Polisen spärrade under natten av ett område på brottsplatsen och genomförde en teknisk undersökning, bland annat med hjälp av specialsökhund. Teknikernas arbete var klart tidigt på morgonen och avspärrningarna är borttagna.

– Hylsor har hittats på platsen. Nu ska vi analysera fynden och hålla fortsatta förhör med vittnen, säger Annas.

Efter nattens dödsskjutning i Kristianstad har 48 personer skjutits ihjäl hittills i Sverige i år. Därmed har fler personer dödats än under hela rekordåret 2020.

Läs mer: 2022 – dödligaste året för skjutvåld i Sverige

Ämnen i artikeln

Kristianstad
Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt