Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 07:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/man-som-skots-av-polis-i-vaxjo-slappt/

Sverige

Man som sköts av polis i Växjö släppt

Den man som sköts i benet av polis i Växjö under tisdagen har frigivits av åklagare, rapporterar SVT Småland.

TT Text

Mannen, som är i 25-årsåldern, vårdas nu på sjukhus och uppges vara allvarligt skadad.

– Vår bedömning är att han befann sig i någon form av sjukdomstillstånd vid händelsen. I och med att han befinner sig på sjukhus bedöms han inte ha möjlighet att påverka utredningen, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, till SVT.

Händelsen utspelade sig vid 13.30-tiden på tisdagen i de östra delarna av Växjö. Polisen larmades då till en lägenhet där mannen var utåtagerande och slog sönder saker. Han kastade även föremål mot poliserna, och kom efter ett tag ut med ett tillhygge i handen.

Enligt polisen uppstod då en situation som uppfattades som hotfull, och mannen sköts i benet.

Mannen var från början misstänkt för mordförsök, men det har nu ändrats och han utreds istället för hot mot tjänsteman, enligt SVT Småland.

Ämnen i artikeln

Småland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt