Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-29 10:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/matilda-ekeblad-vi-kan-inte-bara-skrika-om-karnkraft/

2 min 9 sek. Muf:s ordförande Matilda Ekeblad tycker att hennes parti tänker kortsiktigt kring klimatet. – När ska man sluta sänka bränsleskatten!?
SVENSK POLITIK

Matilda Ekeblad: ”Vi kan inte bara skrika om kärnkraft”

Muf:s ordförande Matilda Ekeblad tycker att hennes parti tänker kortsiktigt kring klimatet.

– När ska man sluta sänka bränsleskatten!?

På Moderaternas stämma nästa vecka tänker hon ta strid för sin gröna samhällssyn, och mot partiets förslag om visitationszoner och anonyma vittnen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 7 Pappas fåruppfödning har format Matilda Ekeblad. Hon talar gärna om landsbygden, företagande och literpriset på diesel. Men det sista är hon kluven inför. ”Det finns en målkonflikt mellan sänkt bränsleskatt och viljan att minska utsläppen. Den måste vi erkänna.”
Foto: Thomas Karlsson
Bild 2 av 7 ”Sverigedemokraterna kan inte ha liberalismen som huvudfiende. Då blir det svårt med maktskifte”, säger Matilda Ekeblad, Muf.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 3 av 7 Här i klassrum D4 på Stenbocksskolan hamnade Matilda Ekeblad i ständiga politiska diskussioner med sin klassföreståndare. Hon visste att han var fritidspolitiker för Socialdemokraterna och för ”att jävlas” gick hon med i Muf. Men det låg mer bakom. I dag leder hon förbundet.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 4 av 7 När Matilda Ekeblad gick på det kommunala högstadiet i Boxholm längtade hon ofta bort – till storstaden och till en friskola. I dag tackar hon sin klassföreståndare för mycket av det som gjort henne till politiker och återvänder gärna till hemorten.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 5 av 7 Vallhunden Ziz följer med Matilda Ekeblad ut i fårhagen i föräldrahemmet. Matilda är äldst av fyra syskon och de är fjärde generationen som bor på Kulla gård.
Foto: Thomas Karlsson
Bild 6 av 7 Pappas fåruppfödning har format Matilda Ekeblad. Hon talar gärna om landsbygden, företagande och literpriset på diesel. Men det sista är hon kluven inför. ”Det finns en målkonflikt mellan sänkt bränsleskatt och viljan att minska utsläppen. Den måste vi erkänna.”
Foto: Thomas Karlsson
Bild 7 av 7 Vallhunden Ziz följer med Matilda Ekeblad ut i fårhagen i föräldrahemmet. Matilda är äldst av fyra syskon och de är fjärde generationen som vuxit upp på Kulla gård utanför Boxholm.
Foto: Thomas Karlsson