Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 10:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/medhelp-doms-till-miljonbelopp-for-brister-personuppgifter-lag-oppet-pa-natet/

SVERIGE

Medhelp döms till miljonbelopp för brister - personuppgifter låg öppet på nätet

Två företag och två regioner, däribland Region Stockholm, döms att betala sanktionsavgifter för att ha brustit i samband med den så kallade 1177-läckan, då miljontals samtal till sjukvårdsrådgivningen låg öppet på nätet.
Foto: Beatrice Lundborg

Sjukvårdsföretaget Medhelp ska betala 8,8 miljoner kronor efter att miljontals samtal till 1177 legat öppet på nätet, efter beslut i förvaltningsrätten i Stockholm.

Region Stockholm och Region Värmland får betala 500 000 respektive 250 000 kronor för att inte ha informerat tillräckligt om hur de känsliga uppgifterna behandlats.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.