Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-02 00:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/miljofarligt-avfall-har-hittats-under-think-pink-sopor-i-eskilstuna/

SVERIGE

Miljöfarligt avfall har hittats under Think Pink-sopor i Eskilstuna

Förutom att ha dumpat 20 000 balar med bygg och rivningsavfall som skulle till återvinning misstänks företaget NMT Think Pink även grävt ned miljöfarligt avfall under balarna i marken i Barva i Eskilstuna, rapporterar P 4 Sörmland. En brottsutredning om grovt miljöbrott på flera platser i landet pågår.
Foto: NM Trading & Transport miljöutredning år 2018.

NMT Think Pink misstänks ha grävt ned miljöfarligt avfall i marken under det jättelager med 19 400 avfallsbalar som de lämnat efter sig i Barva i Eskilstuna kommun, rapporterar P4 Sörmland. Åklagare utreder grovt miljöbrott på platsen.

– De har inte grävt ned något avfall på platsen. De äger inte den där marken och det är andra som bedrivit verksamhet där också. De är oskyldiga till miljöbrott, säger advokat Thomas Bodström som företräder NMT Think Pink till DN.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.