Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 12:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/mindre-flygplan-har-stortat-i-landskrona/

SVERIGE

Mindre flygplan har störtat utanför Landskrona

Flygplanet störtade på ett flygfält norr om Härslöv i Landskronas kommun.
Foto: Johan Nilsson/TT

Ett mindre flygplan med två personer ombord har störtat på ett flygfält norr om Härslöv i Landskrona kommun.

En man vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Larmet om olyckan kom in klockan 13.54 på lördagen.

– Det är ett mindre flygplan med två personer ombord som haft ett haveri. Det är oklart om de försökt starta eller landa. En person har tagit sig ur, den andra sitter fastklämd, säger Jörgen Hansson, räddningsledare vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral (JRCC).

Enligt polisen skedde olyckan vid landning. Olycksplatsen kommer att spärras av och dokumenteras, enligt polisen. Det finns ingen misstanke om brott.

”En av de drabbade är ute ur planet och hörs nu av polis”, skriver Skånepolisen.

– När vi kom dit var en person ute som är vaken och talbar och uppger sig vara oskadd. Det är en person som är kvar i planet, som är vaken men inte kan ta sig ut själv, säger Joel Johansson vid Räddningstjänsten Syd.

– Men vi har nu fått ut personen som har lastats på bår och in i ambulans.

Enligt sjukvården i Region Skåne vårdas en man i 75-årsåldern med allvarliga skador och en man i 50-årsåldern med lindriga skador.

Räddningstjänsten var under eftermiddagen kvar på flygfältet.

– Det är nu fokus på en del flygbränsle som runnit ut. Sedan utgår jag från att det kommer att ske någon utredning från Haverikommissionen, säger Joel Johansson.

Ämnen i artikeln

Skåne
Landskrona
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt