Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 16:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/minst-tusen-vaccindoser-har-slangts-i-sverige/

SVERIGE

Minst tusen vaccindoser har slängts i Sverige

Av de 13 av Sveriges 21 regioner som svarat på DN:s enkät uppger tio att de tvingats slänga vaccin. Totalt rör det sig om drygt 1.100 vaccindoser.
Av de 13 av Sveriges 21 regioner som svarat på DN:s enkät uppger tio att de tvingats slänga vaccin. Totalt rör det sig om drygt 1.100 vaccindoser. Foto: TT

Åtminstone tusen doser av vaccin mot covid-19 har kasserats, visar en kartläggning som DN gjort. Men mörkertalet kan vara stort – flera regioner för ingen statistisk över hur många doser som går till spillo.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.