Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-06 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankt-farligt-foremal-i-uddevalla-stort-omrade-avsparrat/

SVERIGE

Misstänkt farligt föremål i Uddevalla – stort område spärrades av

Ett misstänkt farligt föremål som enligt polisen ser ut som en rörbomb anträffades på onsdagen vid Kulturskolan i Uddevalla.

Ett stort område spärrades av.

Vid 13-tiden hade nationella bombskyddet avlägsnat föremålet från platsen.

Elever och lärare på skolan inrymdes, skrev polisen på sin hemsida. Det gäller även den närliggande Margretegärdeskolan. Det innebär att de inte fick lov att lämna skolan och att inga personer släpptes in.

Polisen spärrade av ett stort område i närheten av platsen, bland annat Margretegärdeparken. De betraktade föremålet som ”skarpt” och meddelade att det nationella bombskyddet har kallats in.

– Att det är skarpt innebär att det innehåller någon form av explosivt material, någonting som kan explodera. Det ser ut som en rörbomb, alltså ett rör som vi misstänker att man har stoppat i något i, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Vid 13-tiden hade bombskyddet avlägsnat föremålet från platsen.

Det misstänkta föremålet anträffades intill en husvägg på skolan. Polisen vet i nuläget inte hur det har hamnat där. De kommer därför att upprätta en anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Inget hot har kommit in, säger Thomas Fuxborg.

Ytterligare sök genomfördes innan avspärrningarna hävdes, vid klockan 13.25.

– Vi vill försäkra oss om att det inte finns några fler explosiva föremål i närheten. Sedan får vi se om vi kan säkra någonting från föremålet, och om det har funnits vittnen på platsen.

Ämnen i artikeln

Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt