Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 11:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankt-farligt-foremal-i-uppsala-bomskyddet-tillkallat/

SVERIGE

Misstänkt farligt föremål i Uppsala – bombskyddet tillkallat

Bombskyddet har kallats till en bostad i Uppsala efter att en inringare larmat om ett misstänkt farligt föremål.

– Det är något utanför bostaden som är inlindat i plast. Det är svårt att säga vad det är men vi anser att det bör kontrolleras, säger Petra Blomqvist från polisregion Mitt.

Polisen kallades till en bostad i Ulleråkersområdet i Uppsala på lördagseftermiddagen efter larm om ett misstänkt farligt föremål.

– Det är en person i anmälarens närhet som visat upp en bild på föremålet. Det finns utanför bostaden. Anmälaren vill inte gå ut och kontrollera själv eftersom den är osäker på vad det kan vara, Petra Blomqvist.

Platsen har spärrats av och tömts på folk. Polisen har också tillkallat nationella bombskyddet för att undersöka objektet.

Utanför bostaden har polisen hittat andra föremål som kan ha en koppling till ärendet.

– Vi kommenterar inte vad det är i nuläget. Men vi har hittat annat gods, säger Petra Blomqvist.

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt