Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 17:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankt-for-dubbelmord-i-lulea-haktas/

SVERIGE

Misstänkt för dubbelmord i Luleå häktas

Polisens tekniker på plats efter dubbelmordet i Luleå.
Foto: Erik Simander

En ung man som misstänks för mord på två släktingar i Luleå häktades under fredagen. Den misstänkte har erkänt brottet.

Tidigt i torsdagsmorse larmades polisen till bostadsområdet Svartöstaden i Luleå. I en villa hittades en man och kvinna avlidna. En ung man greps misstänkt för mord, enligt åklagaren är den misstänkta och offren släkt med varandra.

Kammaråklagare Åsa Valter som leder förundersökningen har meddelat att den misstänkte mannen har erkänt handlingarna under förhör - att han gett en berättelse om vad som hänt.

– Mannen har i förhör erkänt brott och har gett en berättelse om vad som har skett, bland annat att en form av tillhygge har använts. Vi har en ganska tydlig bild av vad som har hänt. Mannen är släkt med både mannen och kvinnan som hittades avlidna, säger hon.

På fredagen beslutade Luleå tingsrätt att mannen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på de båda släktingarna. Åtal ska vara väckt senast 24 mars.

Åsa Valter har begärt restriktioner under häktningstiden för att den misstänkte inte ska kunna kommunicera med vitten och anhöriga, och på så sätt kunna påverka utredningen.

Kan du säga något om mordvapnet?

– Det har använts ett tillhygge men vad det var för typ av tillhygge kan jag inte säga.

Har ni hittat tillhygget?

– Det kan jag inte kommentera i nuläget.

Vad kan du säga om motivet?

– Han har berättat om själva händelsen men jag kan inte kommentera händelseförloppet på grund av sekretess men också av respekt för anhöriga.

Fanns det en hotbild kring familjen?

– Det är ingenting jag kan kommentera men det finns ingenting som tyder på att någon annan skulle vara involverad, säger Åsa Valter.

Den misstänktes försvarsadvokat Sami Hietala har meddelat att han inte lämnar några kommentarer.