Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-29 03:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankt-for-skoldad-i-kristianstad-haktad-erkanner-misshandel/

SVERIGE

Misstänkt för skoldåd i Kristianstad häktad – erkänner misshandel

Foto: Anders Hansson

Den 16-åriga pojke som misstänks ha knivhuggit två personer i en skola i Kristianstad häktades på torsdagseftermiddagen.

Pojken erkänner misshandel men nekar till mordförsök.

16-åringen begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord. Vid 14.15 på torsdagen meddelade Kristianstads tingsrätt att pojken häktas.

Knivattacken skedde i ett klassrum på en gymnasieskola i Kristianstad i måndags. En jämnårig elev skadades svårt och en lärare skadades lindrigt. 16-åringen greps av polis direkt på platsen.

16-åringens försvarsadvokat Björn Attnarsson säger att hans klient erkänner grov misshandel men förnekar försök till mord.

– Han har inte haft uppsåt eller avsikt att döda någon, säger han.

Enligt Björn Attnarsson är 16-åringens motivbild oklar. Han tror inte att de två personer som knivskadades var utvalda måltavlor för dådet.

– Det finns ingen planering på det sättet, som jag har hört om.

Hur mår 16-åringen i dag?

– Han mår mycket dåligt och är mycket ångerfull över det som har hänt och det som han har gjort.

Läs mer:

Den skadade eleven flydde in på tidningsredaktion

Misstänkta tonåringen var vän med Eslöv-gärningsmannen

Ämnen i artikeln

Skåne
Kristianstad
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt