Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 20:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankt-foremal-pa-polisstationen-i-gavle-bombskyddet-inkallat/

SVERIGE

Bombskyddet förstörde misstänkt föremål på polisstationen i Gävle

Nationella bombskyddet har oskadliggjort ett misstänkt farligt föremål som inkom till polisstationen i Gävle på onsdagen.

– Det var någon form av pulver som vi misstänkte var ett sprängämne, säger Viktor Dicksved, polisens presstalesperson.

På onsdagseftermiddagen inkom ett misstänkt farligt föremål till polisstationen i Gävle. Föremålet togs till platsen av Kronofogden, som hittat det i ett ärende.

– Det är oklart varför det tog föremålet till stationen, men de kan ha trott att det rörde sig om narkotika, säger Viktor Dicksved.

Misstankar om att det vita pulvret var sprängmedel gjorde att nationella bombskyddet kallades till platsen. Området kring polishuset hade då spärrats av.

Vid 17.30-tiden hade föremålet oskadliggjorts på plats.

– Det har gjorts någon form av kontrollerad sprängning på en innegård. Nu är ärendet avklarat och avspärrningarna kommer att hävas, säger Viktor Dicksved.

Polisen bedömer inte att det finns någon hotbild mot stationen.

Ämnen i artikeln

Gävle
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt