Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 02:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankt-mord-i-limhamn-aldre-kvinna-dod/

SVERIGE

Misstänkt mord i Limhamn – äldre kvinna död

En kvinna i 75-årsåldern har avlidit i en bostad i Limhamn i Malmö, och händelsen utreds som mord. En misstänkt gärningsman i samma ålder har gripits.

Polisen larmades till bostaden strax efter klockan 6 på söndagsmorgonen och hittade där en skadad kvinna. Hon konstaterades senare avliden på platsen, uppger Evelina Olsson, presstalesperson vid Skånepolisen, och ärendet utreds som mord.

– Orsaken till det är omständigheter på platsen, och kvinnans skadebild helt enkelt.

Vid 9-tiden uppger polisen på sin hemsida att en misstänkt gärningsman, även han i 75-årsåldern, har gripits. Gripandet har skett på en annan plats än i bostaden, och mannen är medtagen till förhör, säger Olsson.

– Jag har inga uppgifter om några våldsamheter i samband med gripandet.

Mannen och kvinnan har haft någon relation till varandra, men Olsson vill inte gå in på några detaljer.

– Vi bedömer det här som en isolerad händelse.

Polisen har haft ett flertal patruller på plats och samlat in vittnesuppgifter genom dörrknackning. En specialsökhund har också varit på plats för att säkra eventuella spår, säger Evelina Olsson. En patrull är kvar för att hålla avspärrningarna runt bostaden och trapphuset i väntan på tekniker.

Enligt Evelina Olsson har ”omständigheter runt ärendet” föranlett gripandet av den misstänkte mannen.

– Och den information vi fått fram på platsen, säger hon.

Ämnen i artikeln

Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt