Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-27 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankt-pulverbrev-pa-froson-omrade-avsparrat/

SVERIGE

Misstänkt pulverbrev på Frösön – område avspärrat

Ett brev med ett okänt pulver hittades under förmiddagen i en företagslokal på Frösön i Östersund. Området kring byggnaden har spärrats av medan polisen undersöker ämnet.

Vid 10-tiden på torsdagen larmades polisen om att ett misstänkt ämne anträffats hos ett företag på Frösön. Ett pulver ska ha skickats till verksamheten i ett brev.

– Just nu är uppgifterna väldigt knapphändiga. Vi vet väldigt lite. Men ämnet ska undersökas och byggnaden är avspärrad, säger Elisabeth Glass från polisen.

Enligt SVT Jämtland har ett 30-tal personer i byggnaden uppmanats att stanna inomhus. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon kommit till skada.

Efter händelsen har region Jämtland Härjedalen gått upp i förstärkningsläge, skriver SVT.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot mot grupp. Utredningen är dock i ett tidigt skede och rubriceringen kan komma att ändras.

– Vi vet fortfarande inte vad det är för ämne, det kommer så klart att spela stor roll, säger Elisabeth Glaas.

Ämnen i artikeln

Jämtland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt