Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankta-sexbrott-pa-psykosavdelning-cheferna-laste-in-varningar-i-skap/

Emma var 24 år när hon lades in på avdelningen för psykossjuka på Danderyds sjukhus. Där kom hon snart i kontakt med den manliga mentalskötaren, som ansågs ha särskilt lätt att komma nära patienter.
Foto: Roger Turesson
SVERIGE

Misstänkta sexbrott på psykosavdelning – cheferna låste in varningar i skåp

På avdelningen för psykossjuka vid Danderyds sjukhus fick mentalskötaren en särskild uppgift: Närma dig utvalda patienter.

När Emma blev tvångsintagen kände hon sig uppvaktad och speciell. Nu är mannen åtalad för att ha våldtagit henne och ofredat en annan patient.

Varningar om mannen låste cheferna in i ett skåp.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 8
Foto: Roger Turesson
Bild 2 av 8
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 8
Foto: Roger Turesson
Bild 4 av 8
Foto: Roger Turesson
Bild 5 av 8
Foto: Roger Turesson
Bild 6 av 8
Foto: Roger Turesson
Bild 7 av 8
Foto: Roger Turesson
Bild 8 av 8
Foto: Roger Turesson