Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 20:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/misstankte-skytten-erkanner-dodande-skotten-pa-lansmanstorget/

SVERIGE

Misstänkte skytten erkänner dödande skotten på Länsmanstorget

Dödsskjutningen inträffade i somras. Vid rättegångens första dag erkände plötsligt den åtalade mannen dådet.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Den 20-åring som åtalats för mordet på Länsmanstorget i Göteborg i juli erkände under rättegångens första dag att han skjutit flera skott, rapporterar Göteborgs-posten.

Mannen har precis som de andra fyra åtalade nekat till brott fram till nu.

Den 7 juli 2022 sköts en 22-årig man till döds på Hisingen i Göteborg. Mannen var del i den gängkonflikt som brukar beskrivas som ett krig mellan södra och norra Biskopsgården och både han och de som snabbt kunde gripas av polisen efter mordet var väl kända av polisen.

Bevisningen i målet består av filmer och dna, men alla inblandade har trots detta nekat brott under hela förundersökningen. När rättegången inleddes ändrades detta.

Den 20-åring som åklagaren anser varit skytten, erkänner nu grov misshandel och grovt vållande till annans död. Hans försvarsadvokat sa att mannen medger att han skjutit flera skott men att han ”saknat uppsåt till den dödliga effekten”, skriver GP.

Den andre mordåtalade mannen förnekar fortsatt brott även om han medger att han befunnit sig på Länsmanstorget vid mordtillfället.

Texten uppdateras

Ämnen i artikeln

Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt