Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 23:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/mobil-kvinnojour-i-ombyggd-skapbil-hjalper-kvinnor-pa-landsbygden/

SVERIGE

Mobil kvinnojour i ombyggd skåpbil hjälper kvinnor på landsbygden

Susanna Udvardi har startat Sveriges första mobila kvinnojour, en ombyggd skåpbil med hela Skåne som upptagningsområde. Här i sällskap av volontären Carin Bergström.
Foto: Anders Hansson

YSTAD. Kvinnor som i vanliga fall är isolerade har blivit ännu mer isolerade under coronapandemin. Det menar kvinnofridssamordnaren Susanna Udvardi som startat Sveriges första mobila kvinnojour.

– I början av pandemin var det tyst i telefonen. Men nu ringer det hela tiden. Ofta handlar det om utsatta kvinnor på landsbygden som vi kör ut till när de inte kan komma till oss.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.