Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-24 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/moderat-riksdagsledamot-kritiserade-lofven-under-spanienresa/

Sverige

Moderat riksdagsledamot kritiserade Löfven – under Spanienresa

Riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord Toftby kritiserade Stefan Löfven för att han besökte en galleria under julhandel – när hon befann sig i Spanien.
Riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord Toftby kritiserade Stefan Löfven för att han besökte en galleria under julhandel – när hon befann sig i Spanien. Foto: Johan Nilsson/TT

Den moderata riksdagsledamoten Cecilie Tenfjord Toftby kritiserade den 30 december Stefan Löfvens besök i en galleria under julhandeln, i en telefonintervju i P4 Sjuhärad. Senare framkom att Tenfjord Toftby själv befann sig i Spanien när hon intervjuades.

TT Text

I intervjun varnade riksdagsledamoten för att andra kunde komma att ignorera rekommendationer om det ser ut som att statsministern själv inte lever upp till dem.

– Som Sveriges statsminister har ju Stefan Löfven en väldigt viktig roll i att vara ett exempel för hur det han själv säger bör efterlevas, sade riksdagsledamoten i P4 Sjuhärad den 30 december.

När hon en vecka senare tillfrågas om sin egen resa säger Cecilie Tenfjord Toftby (M) att hennes resa till Spanien inte varit lika riskabel som statsministerns galleriabesök.

– Utifrån risker och smittspridning har vi tagit rätt beslut. Utifrån att jag nu ser att människor blivit ledsna och arga och upprörda har jag självfallet fattat ett felaktigt beslut, jag borde hållit mig hemma, säger hon till P4 Sjuhärad.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt