Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-25 03:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/morgan-johansson-vill-se-magdalena-andersson-som-partiledare/

SVERIGE

Morgan Johansson vill se Magdalena Andersson som partiledare

Magdalena Andersson
Magdalena Andersson Foto: Elin Åberg

Justitieminister Morgan Johansson (S) faller in i ledet av ministrar som vill se Magdalena Andersson som Socialdemokraternas nästa partiledare. Den nuvarande finansministern har dessutom redan stöd av en majoritet av partiombuden.

I en intervju med SVT säger Morgan Johansson att han själv inte kandiderar till posten som partiledare. Liksom många andra ministrar ställer han sig bakom Magdalena Andersson.

– Absolut. Det har jag gjort sedan allra första början. Om vi ser till de som varit aktuella så ser jag att det är den bästa kandidaten, säger Morgan Johansson i programmet 30 minuter.

Så här långt är Magdalena Andersson den enda kandidat som nominerats av partidistrikten, senast av Göteborg i tisdags. Även ungdomsförbundet SSU ställer sig bakom Andersson som partiledare.

Stefan Löfven avgår som partiledare i november. Magdalena Andersson har inte kommenterat hur hon ser på stödet

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt