Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 05:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/myndigheterna-valkomnar-coronakommissionens-rapport/

SVERIGE

Myndigheterna välkomnar coronakommissionens rapport

52 min. Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap håller gemensam pressträff om covid-19. På dagens pressträff medverkar Sara Byfors, Folkhälsomyndigheten, Johanna Sandwall, Socialstyrelsen och Morgan Olofsson, MSB.

Både Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen hoppas att coronakommissionens utlåtande kan leda till konkreta åtgärder i Sveriges hantering av pandemin.

Kommissionens rapport, som slår fast att Sverige misslyckats med att skydda de äldre, kommer under pågående kris. 153 personer har dött med covid-19 i Sverige sedan i fredags och antalet fall fortsätter öka.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.