Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-27 09:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/nalin-pekgul-vittnade-hatet-var-det-verkliga-skalet-till-att-jag-lamnade-politiken/

SVERIGE

Nalin Pekgul vittnade: ”Hatet var det verkliga skälet till att jag lämnade politiken”

Nalin Pekgul säger att hon lämnade politiken på grund av hot från andra muslimer. Det avslöjade hon inför hovrätten i Göteborg på torsdagen.
Foto: Sven-Erik Sjöberg

Tio år efter avhoppet från politiken avslöjar Nalin Pekgul (S) den verkliga anledningen till att hon gick.

Under en förtalsrättegång i Göteborg där Pekguls vän Ann-Sofie Hermansson står anklagad för förtal av två muslimska kvinnor, pekar Pekgul ut en av de två kvinnorna – Fatima Doubakil – som anförare av en hatkampanj mot henne själv.

– Hatet fick mig att frukta för mitt liv och då valde jag att gå, säger Nalin Pekgul.

Doubakil förnekar anklagelserna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.