Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-17 12:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/namndeman-atalas-for-valdsbrott/

SVERIGE

Nämndeman åtalas för våldsbrott

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Leif Å Andersson

En nämndeman i Västerbottens län åtalas för grov kvinnofridskränkning, misshandel och dopningsbrott, skriver Västerbottens-Kuriren.

TT Text

Mannen ska i juni förra året ha misshandlat sin fru genom att lyfta upp och kasta henne så att hon slagit huvudet i golvet. Han åtalas också för att ha misshandlat sin son på Ikea i Haparanda genom att ha tagit strupgrepp på pojken för två år sedan.

Vidare misstänks han för ofredanden efter att vid två olika tillfällen följt efter sin fru med bil och skrikit på henne, samt för att ha hotat en manlig bekant till henne.

Polisen har även hittat dopningspreparat och sprutor i nämndemannens bostad.

Mannen erkänner dopningsbrott, men förnekar grov kvinnofridskränkning och misshandel.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt