Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 01:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/nar-pandemin-kom-till-are-fick-byn-tanka-om/

SVERIGE

När pandemin kom till Åre fick byn tänka om

Videon är 2 min 24 sek lång. Trots 20.000 turister i Åre över jul- och nyår har det hittills inte varit någon större smittspridning av corona. Flera upplever positiva effekter i spåren av pandemin.

I Åre går den anrika byn med rykte om att vara festprissarnas vinterparadis en svår balansgång. Antalet gäster har minskat med en tredjedel, men under högsäsongsveckorna handlar det trots det om nästan 20.000 inresta turister.

Smittspridningen tycks dock inte ha ökat under jul- och nyårshelgerna – och vissa upplever den drastiskt minskade försäljningen av alkohol som positiv.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.