Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-02 09:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/nara-400-forundersokningar-kopplas-till-gangkriminalitet/

SVERIGE

Nära 400 förundersökningar kopplas till gängkriminalitet

Videon är 3 min 14 sek lång. "Jag har stor respekt för den otrygghet som det framkallar. Men jag kan lova allmänheten att vi ligger väldigt nära, även om vi inte lyckas stoppa alla våldshändelser", säger Max Åkerwall, biträdande kommenderingschef.

Det pågår för närvarande 379 förundersökningar som rör brott begångna i den gängkriminella miljön i region Stockholm. I 175 av ärendena sitter misstänka personer häktade.

– Vi gör allt vi kan för att prioritera våra resurser rätt, säger Hanna Paradis, kommenderingschef för den särskilda händelsen Frank.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs för endast 25 kr/mån.

Du får alla artiklar för endast 25 kr/mån i ett helt år, därefter ordinarie pris 149 kr/mån. Du får e-DN de första 30 dagarna. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.