Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 18:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/nya-agarna-av-engelska-skolan-godkanda-efter-atta-manader/

SVERIGE

Nya ägarna av Engelska skolan godkända – efter åtta månader

I oktober förvärvade den svenska finansmannen Jan Hummel hela innehavet av Engelska skolan via sitt Luxemburg-baserade riskkapitalbolag Paradigm capital AG. Nu har han och åtta andra personer i den nya ägarstrukturen klarat Skolinspektionens lämplighetsprövning.
Foto: Roger Turesson

Skolinspektionen godkänner de nya ägarna av Internationella engelska skolan. Beskedet kom under torsdagen – efter mer än åtta månader av granskning.

Eftersom allt fler stora koncerner köper och säljer skolföretag anser Skolinspektionen att de behöver mer resurser för att klara granskningarna.

– Vi har uppmärksammat regeringen på det här och har lyft problematiken i vår budget, säger Carin Clevesjö på Skolinspektionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.