Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-02 01:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/nya-rop-pa-hjalp-fran-barnakuten-ni-maste-gora-nagot-nu/

SVERIGE

Nya rop på hjälp från barnakuten: “Ni måste göra något nu”

Sjuksköterskan Jesper Österberg berättar om arbetspass på barnakuten som är så stressiga att det inte finns tid att ge oroliga föräldrar ett bra bemötande. ”Vi måste vara hårda och säga att vi inte har tid. Vi är bara mänskliga och vi blir inte trevliga när vi är stressade, varje pass, i flera år.”
Foto: Lotta Härdelin

I söndags avslutade sjuksköterskan Jesper Österberg en jobbhelg på barnakuten på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna med att skriva ett upprivet mejl till högsta ledningen. Han berättar om underbemanning, stress och svårt sjuka barn som får vänta hela natten på en vårdplats.

Nu har sjuksköterskornas fackförbund fått nog och går vidare med en arbetsmiljöanmälan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.