Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-04 01:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/nytt-beslut-traden-i-stockholm-ska-fa-vaxa-sig-yvigare/

SVERIGE

Nytt beslut: Träden i Stockholm ska få växa sig yvigare

Ett fällt träd ska bli två, enligt Stockholms nya trädmål som även innefattar att öka krontäckningsgraden på träden på gator och torg i staden.
Foto: Jessica Gow/TT

Stockholms nya trädmål är att varje träd som fälls ska ersättas med två nya. Men målet gäller bara träd på gator, torg och i parker. Inte i skogsområden eller där bostäder ska byggas.

– Det kan bli färre träd, men vi vill att man ska arbeta för att skapa trädmål även för exploateringsområden, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.