Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 14:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/okunskap-blir-latt-till-en-ond-cirkel/

SVERIGE

”Okunskap blir lätt till en ond cirkel”

”Kunskapstillväxten har varit så enorm att det inte finns någon som kan allt. Det absolut mesta vi vet kommer från experter, så om man tappar tilliten till dem så tappar man också merparten av sin kunskap”, säger Åsa Wikforss.
”Kunskapstillväxten har varit så enorm att det inte finns någon som kan allt. Det absolut mesta vi vet kommer från experter, så om man tappar tilliten till dem så tappar man också merparten av sin kunskap”, säger Åsa Wikforss. Foto: Roger Turesson

Vad kan det betyda för vetenskap och innovation om både förmågan och viljan att ta till sig evidens minskar i samhället?

Filosofen och författaren Åsa Wikforss diskuterar utmaningarna med Magnus Höij, förbundsdirektör för branschorganisationen Innovationsföretagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.