Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 00:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ombyggda-vapen-ett-allt-storre-problem-tullverket-vadjar-om-mer-personal/

SVERIGE

Ombyggda vapen ett allt större problem – Tullverket vädjar om mer personal

Bild 1 av 4
Foto: Tullverket
Bild 2 av 4
Foto: Tullverket

Tullverket behöver betydligt fler medarbetare om de ska kunna rå på de kriminella nätverkens gränsöverskridande verksamhet bättre. Vid tidigare personalökningar har beslagen ökat markant, men med bara 500 personer i kontrollverksamheten och en av EU:s längsta nationsgränser är smugglingens mörkertal stora.

Ett växande problem på senare år är gas- eller startpistoler som enkelt kan modifieras till skjutvapen.  En färsk vägledande dom kallar dem ”en betydande samhällsfara” och DN:s granskning visar att den redan haft effekt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.