Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/ovantat-manga-grovt-kriminella-i-goteborg-vill-hoppa-av/

SVERIGE

Oväntat många grovt kriminella i Göteborg vill hoppa av

26 augusti år 2020: På Drottningtorget i Göteborg samlades medlemmar i två kriminella nätverk för att förhandla och göra upp om sina revir. Polisen kontrollerade många av dem utanför Posthotellet, där samtalen skedde ledarna emellan.
Foto: Kristina Hedberg

Göteborg beräknade att kring 15 grovt kriminella eller hedersutsatta i fjol skulle välja att hoppa av och söka skydd – men det blev nästan dubbelt så många.

– Vi ser det som positivt, så klart. Vi skulle i och för sig gärna vilja basunera ut hur det går, men säkerheten för de enskilda måste gå före, säger Marie Larsson vid socialtjänsten.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.