Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-31 14:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/over-1-000-passagerare-fast-i-tagstopp/

SVERIGE

Över 1 000 passagerare satt fast i tågstopp

Ett signalfel stoppade tågtrafiken mellan Malmö C och Hovedbanegården i Köpenhamn under delar av lördagen.

TT Text

I flera timmar satt uppskattningsvis mellan 1 500 och 2 000 personer fast på tio stillastående tåg på den danska sidan. Felet upptäcktes vid 14.20.

– Alla tåg som stod still har lämnat av resenärerna. Inga resenärer sitter fast längre, säger Pernilla Lyberg, försäljnings- och marknadschef vid Skånetrafiken, strax efter klockan 19.

Ersättningstrafik sattes mellan Hyllie på den svenska sidan och Kastrup flygplats på den danska sidan.

Vid 21-tiden meddelade Skånetrafiken att tågen börjat rulla igen, men att det kommer att bli följdförseningar och vissa delvis inställda avgångar.

Läs mer:

Tåg ställs in i värmen – risk för solkurvor

Infrastrukturministern: Rättvis omstart största utmaningen efter pandemin

Ämnen i artikeln

Skåne
Danmark
Tåg
Malmö
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt