Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 05:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/overlakare-masstestningen-leder-till-en-orimlig-situation/

SVERIGE

Överläkare: Masstestningen leder till en orimlig situation

I takt med den ökande smittspridningen har trycket på provtagning för covid-19 ökat kraftigt i landet. Antalet pcr-tester per vecka har ökat från knappt 350 000 vecka 49 till nära 430 000 test vecka 1.
Foto: Magnus Hallgren

Skenande smittspridning av covid-19 skapar hård belastning på Sveriges testkapacitet. Flera överläkare menar att pcr-testerna borde begränsas till riskgrupper och vårdpersonal.

– Vi har sett att flera har testat sig upprepade gånger i flera veckors tid, negativt, säger Tomas Bergström professor och överläkare i klinisk mikrobiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.