Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 21:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/par-atalas-efter-ra-misshandel-av-kvinnor/

SVERIGE

Par åtalas efter rå misshandel av kvinnor

En funktionsnedsatt kvinna tvingades äta jord, misshandlades och lämnades naken. En annan kvinna höggs i benet och knuffades ut genom ett fönster.

Nu åtalas ett småländskt par för bland annat grov misshandel och olaga hot.

TT Text

Polisen fann den funktionsnedsatta kvinnan vandrande omkring naken i en småländsk tätort. Ett bekant par i 20-årsåldern hade enligt åtalet misshandlat henne på en skogsväg där hon liggandes på marken fått motta både sparkar och slag. Den utdragna misshandeln, som filmades, avslutades med att den funktionsnedsatta kvinnan tvingades äta jord och klä av sig alla kläder.

Filmerna visades sedan upp som hot för en annan kvinna paret kände. Hon pressades till att överföra 10 000 kronor till dem. Beväpnade med en yxa tvingade de också den rånade kvinnan att dricka cannabisolja. De högg henne i benet med en kniv, knuffade ut henne genom ett fönster och hällde kallt skurvatten över henne.

Under förhör framkom att den åtalade kvinnan vid ett tidigare tillfälle hade hällt en ”flyktig vätska” över rånoffrets fot och tänt på.

Misshandeln av kvinnorna bedöms av åklagaren som grov eftersom paret ”visat särskild hänsynslöshet eller råhet”. Paret åtalas nu för grov misshandel, olaga tvång, rån och skadegörelse.

Båda de åtalade lever på ekonomiskt bistånd. Enligt mannen, som har ett flertal diagnoser och delvis erkänner brott, utförde han alla dåden för att skaffa fram pengar till flickvännen som ville köpa hästar. Den åtalade kvinnan nekar till brott. De är inte längre ett par.

Ämnen i artikeln

Småland
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt