Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 23:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/patienter-tillats-valja-lakare-med-enbart-svenskt-ursprung-over-hela-landet/

SVERIGE

Patienter tillåts välja läkare med enbart svenskt ursprung – över hela landet

Videon är 1 min 36 sek lång. Soliman Hoshmand, specialist i akutsjukvård: "De har sagt att de inte vill att jag rör dem med mina händer".

I alla landets regioner finns vårdgivare som låter patienter välja att vårdas av etniskt svenska läkare och tandläkare, visar DN:s granskning.

Flera mottagningar ger instruktioner kring hur man går tillväga för att undvika att hamna hos läkare med utländsk bakgrund.

– Vi har ju två ljusa i alla fall. Jag kan skriva dig på en svensk tandläkare, uppger personal vid en offentlig folktandvårdsklinik i Skåne.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.