Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 22:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/patrik-lundberg-blir-reporter-pa-dn/

Sverige

Patrik Lundberg blir reporter på DN

Patrik Lundberg
Patrik Lundberg Foto: Barzan Dello

Journalisten och författaren Patrik Lundberg blir reporter på Dagens Nyheter. Han kommer bland annat att skriva reportage och krönikor i tidningen.

Patrik Lundberg har skrivit flera böcker och har en bakgrund bland annat som reporter på Helsingborgs Dagblad. Under flera år var han kolumnist i Aftonbladet men de senaste åren har hans essäer och krönikor publicerats i Expressen.

Han fick stor uppmärksamhet för sitt sommarprogram i P1 i somras som via en hyllning till mamman Birgitta beskrevs som en berättelse om det svenska klassamhället.

I höst är han aktuell med romanen ”Fjärilsvägen” som bygger på samma tema.

När människor vill förstå världen riktar de sina blickar mot Washington DC. När jag vill förstå världen åker jag hem till Blekinge

I Dagens Nyheter kommer Patrik Lundberg främst att skriva reportage men också verka som krönikör.

– När människor vill förstå världen riktar de sina blickar mot Washington DC. När jag vill förstå världen åker jag hem till Blekinge. Så jobbar jag även som journalist, säger Patrik Lundberg.

Förra året nominerades Patrik Lundberg till Stora journalistpriset i kategorin Årets röst och han han tilldelades Teskedsordens stipendium 2019.

– Patrik Lundberg är en mycket skicklig stilist och berättare. Vi är övertygade om att hans penna och nyfikenhet kommer ge många nya, spännande perspektiv i DN, säger chefredaktör Peter Wolodarski.

Patrik Lundberg i DN Boklördag: Ju oftare jag vittnar om min fattiga barndom, desto mindre konstnär blir jag

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt