Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 09:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sverige/personalbrist-pa-haktet-i-goteborg-krisavtal-aktiveras/

SVERIGE

Personalbrist på häktet i Göteborg – krisavtal aktiveras

Det råder omfattande personalbrist på häktet i Göteborg.
Nu aktiveras ett krisavtal för att hantera det svåra läget.

Facket riktar kritik mot ledningen, och menar att den dåliga arbetsmiljön får flera anställda att sluta.

– Det börjar bli ett reellt säkerhetsproblem, säger Stefan Römer, ordförande på Seko Kriminalvård väst.

Personalsituationen på häktet i Göteborg har nått ett kritiskt läge menar facket, vilket SVT Väst var först med att rapportera. Dålig arbetsmiljö gör att erfaren personal slutar och många avdelningar jobbar med minimal bemanning, enligt Stefan Römer, ordförande på Seko Kriminalvård väst.

– Vi har en arbetsmiljö som är under all kritik vill jag mena. Folk slutar för att det är dåliga scheman med väldigt dåliga bemanningsmål. Det är minimal bemanning hela tiden och det sliter på folk, det håller inte i längden, säger han.

Han menar att personalbristen pågått i några år inom hela Kriminalvården i och med en utbyggnad av verksamheten, men att det på häktet i Göteborg är särskilt illa. Erfaren personal slutar och ersätts av personal med mindre utbildning.

Stefan Römer, ordförande på Seko Kriminalvård väst säger att situationen på häktet i Göteborg är ohållbar.
Foto: Privat

– Vi har försökt få gehör för det här under längre tid. Det börjar bli ett reellt säkerhetsproblem.

Vilken typ av säkerhetsproblem?

– Man har väldigt många nya som kommer in utan ordentlig utbildning. Betänk att vi har några av de tyngst kriminellt belastade personerna i Sverige på häktet i Göteborg. Uppstår det en situation där man behöver ingripa mot någon som blir utåtagerande och personalen inte vet hur man ska bära sig åt är ju risken för skador väldigt uppenbar.

Vad har ni fått för respons av ledningen när ni lyft de här frågorna?

– Vi har lyft det här med behålla-perspektiv i säkert två års tid, men det har funnits ringa intresse av det. Fokus från ledningen har varit att rekrytera nytt folk hela tiden. Men det går inte bara att rekrytera nytt folk, vi måste ju behålla folk. Särskilt de erfarna äldre som sitter på kunskap om hur man ska agera som kriminalvårdare, säger Stefan Römer.

Nu införs ett så kallat krisavtal på häktet. Det innebär att personal kan lånas från andra verksamheter för att stötta upp. Per Björkgren, chef på Kriminalvården i region väst, säger att de också är i färd med en rekryteringsprocess för att få in mer personal i verksamheten.

– Personalbristen beror säkert på många faktorer. Det har varit ett kämpigt läge med hög beläggning. Sedan 2018 har häktet i Göteborg ökat med 130 häktningsplatser, så att vi är uppe i 350 häktningsplatser. Samtidigt har vi haft en pandemi där vi haft ett stort antal sjukskrivna. Personalen har fått slita hårt, men de har gjort ett oerhört bra jobb under det stora trycket.

Man arbetar nu för att både nyrekrytera behålla erfaren personal på häktet säger Per Björkgren, chef på Kriminalvården i Region väst.
Foto: Thomas Lindblom

Björkgren menar också att problemet ligger i att man inte hunnit grundutbilda tillräckligt mycket personal på grund av pandemin. Nu försöker man öka antalet med grundutbildning.

Hur ställer du dig till kritiken om att den dåliga arbetsmiljön får många erfarna att sluta?

– Det är säkert så att vi skulle göra mera där, och vi jobbar med den frågan. Ledningen på häktet jobbar med frågan utgående från perspektivet att behålla personal, och det ska ju naturligtvis också förankras med personalen och skyddsorganisationen. Vi jobbar hela tiden utifrån att undersöka och utvärdera. Men det har varit tufft.

Han säger att man hittills inte sett ett ökat antal säkerhetsincidenter på häktet Göteborg på grund av personalbristen, men medger att risken finns i förlängningen om läget inte ändras.

För att lösa situationen menar Per Björkgren att 55 nya behövs anställas för att lösa situationen. Facket i sin tur menar att 55 är alldeles för lågt med tanke på den nuvarande omsättningen av personal. De menar att åtminstone 75 skulle behövas för att säkra upp läget.

– Jag vill ju tro att omsättningen minskar. Det är ju ett perspektiv vi har, att vi jobbar med att behålla personal, säger Per Björkgren.

Läs mer: Mordhäktade kommunicerar genom toalettsystemet

Ämnen i artikeln

Göteborg
Västsverige
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt